Пациентски организации „Заедно с теб“ снемат доверието си от директора на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ. Това посочват в изявление от организацията, разпратено до медиите.

"Наблюдавайки работата от първия му ден на администратор, ние като представители на пациентите, считаме, че няма нужните качества за работа с родители на специални дечица. Още от първите изяви на проф. Пилософ в медиите в качеството му на директор, за нас беше ясно, че е неудачен избор, заради агресията, безотговорността и надменността му", се посочват от позицията на "Заедно с теб".

Общественият съвет скептичен за работата на Фонда за лечение на деца

Общественият съвет скептичен за работата на Фонда за лечение на деца

Създават се нови условия за забавяне на досиетата на децата

От организацията изразяват съжаление, че проф. Пилософ не е успял да намери верния път и е провокирал уважавани членове на Обществения съвет да подадат оставки, което обаче заплашва здравето и живота на нашите болни деца.

Припомняме, миналата седмица подадените оставки на членове на Обществения съвет бяха две, а днес и Български дарителски форум изтегли представителя си

От пациентските организации посочват и че са провели разговори с родители на пациенти, както и с лекари, ангажирани към децата с увреждания и са се уверили в основателното огорчение на тези хора. Родителите се страхуват да търсят правата за децата си, заявяват от организацията.

Фондът отказа лечение в Германия на момче с рак на костите

Фондът отказа лечение в Германия на момче с рак на костите

Четиригодишният Емил Каров...

Пациентски организации „Заедно с теб“ очакват Министерство на здравеопазването да вземе спешни мерки Фондът за лечеине на деца да заработи.