"Министерство на здравеопазването не е извлякло поуки от последните неуспехи, които претърпя с идеите си. Това е един техен ентусиазъм да се купи техника и да се демонстрира, че е купено..." Оценката е на депутатите от "Възраждане", които смятат, че Министерство на здравеопазването и Министерство на транспорта не са в състояние да изградят една цялостна система, която включва интердисциплинарност.

Работата до тук от "Възраждане" виждат кат един отчаян опит да се вземат едни пари от Европейския съюз, едно надлъгване с ЕС и европейските фондовете, парите обаче няма да ги получим, а хеликоптерите ще се платят от българския данъкоплатец.

МЗ спасява поръчката за мед. хеликоптери чрез пряко договаряне

МЗ спасява поръчката за мед. хеликоптери чрез пряко договаряне

Това ще съкрати времето

Николай Дренчев на брифинг в Народното събрание даде пример, че в "Пирогов" нямало такава площадка, където медицинските хеликоптери да кацат. Такава площадка имало на болница "Света Анна", а най-лесно такава площадка можело да се изгради във ВМА. Бихме могли с малко обмисляне и прецизиране с оглед на нашите реалности, биография, на нашите географски дадености, да направим система, която отчита добрите и лошите страни на отделните системи, за да се направи една прекрасна система, смята Дренчев.

Той настоя Народното събрание да приеме Закон за спешната медицинска помощ, с който да се изгради законодателна система, която да се постави под разпореждане на Министерски съвет.

Необходима ни е цялостна система и виждайки невъзможността МС да създаде такава система, е нужно да се приеме специален закон, който да се приеме в 48-ото Народно събрание или в рамките на следващия парламент, настоя Дренчев.

МЗ сключва договори за изграждане и ремонт на 76 обекта на Спешната помощ

МЗ сключва договори за изграждане и ремонт на 76 обекта на Спешната помощ

Индексират цените за част от вече обявените обществени поръчки заради инфлацията