Спокойно е преминала нощта за тримата пациенти в "Пирогов", постъпили след тежката катастрофа край Вакарел на 13 април, петък. Всички те са без непосредствена опасност за живота към момента, съобщиха от болницата за спешна медицинска помощ.

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

13-годишното момче, настанено в Детска реанимация, е в стабилно състояние, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов. То е на спонтанно дишане, в съзнание. Предстои по-късно през деня да му бъдат направени контролни изследвания.

Майката на момчето също е добре. Тя е настанена в травматологията на "Пирогов".

Другата пострадала жена остава в хирургията на "Пирогов" в стабилно състояние.

Малко по-късно от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда информираха, че двамата мъже, пострадали в катастрофата на автомагистрала Тракия в петък, са в стабилно състояние. И двамата са с фрактури на глезените.

Те са оперирани в петък следобед и започват обичайната възстановителна програма след такива травми. Имат мекотъканни охлузвания и натъртвания, които не влияят на общото им състояние.

В същата болница са прегледани и две жени, пострадали в инцидента. Дамите са дошли със собствен транспорт. Те са с леки травми и след обстоен преглед са освободени за домашно лечение.

21 ранени при катастрофата на "Тракия" в столичните болници
Обновена

21 ранени при катастрофата на "Тракия" в столичните болници

14 април е обявен за ден на национален траур

Припомняме, на 13 април край Вакарел при катастрофа се обърна междуградски автобус. Загинаха шест души, а 22-ма бяха ранени.

От МВР отвориха телефонни линии, където близки на пострадалите могат да получат информация за тях. Телефонните номера са:

02 982 51 54 0889 94 42 60

Пълен списък на прегледаните и хоспитализирани пациенти, по информация на лечебните заведения:

УМБАЛ "Света Анна" - София - 10 пострадали - трима мъже и седем жени: -Най-тежко пострадали са П.К. (45г .) и М.Д., които са с политравма - шийна, гръбначна, гърди и корем; -П.У. е с политравма - шийна, гърди, корем; -Г.М. е с политравма - фрактура на хумери, скалпова рана; -Ц.С. на 58 г., З.З на 38 г. и Д.Г. на 23 г. са с фрактури на ръцете; -Н.М. на 25г., И.К. и Н.Д. на 29 г. са с охлузвания по лицето и тялото.

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" - 4-ма пострадали: -дете на 13 г. Р. Ч., прието в детската реанимация; -жена Й. С., на 48 г., хоспитализирана в хирургията; -жена Е. Ч. на 49 г., настанена в травматологията; -мъж на 40 г. на Д. Я., обработен и освободен от болницата.

ВМА - 3-ма пострадали без опасност за живота: -жена Е.Н. на 62 г.; -жена И.Б. на 24 г.; -жена Ж.Н. на 33 г.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - 4-ма пострадали в стабилно състояние: -мъж С. Р. на 47 г.; -мъж С. А. на 29 г.; -жена Д. Д. на 30 г.; -жена Д. И. на 43 г.

УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" - 3-ма пострадали: -момиче Н. И. С. на 19 г. хоспитализирано с комоцио и ще остане под наблюдение; -жена С. Д. на 74 г. - с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение; -жена С. С. К. на 53 г. - с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение.

УМБАЛ "София мед" - двама пострадали: -мъж В. Г. на 33 г.; -жена В. С. на 40 г. (пострадала при удар между лекия автомобил, в който е пътувала, и автобуса).

В УМБАЛ "Св. Анна"- София са направени операции на 6 от пациентите (три жени и трима мъже) пострадали при катастрофата до Вакарел, съобщи д-р Евгени Нешев - Началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Ден на траур в памет на починалите в катастрофата при Вакарел

Ден на траур в памет на починалите в катастрофата при Вакарел

Съболезнования изрази и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер