В страната е ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия". Националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

Припомняме, пътнически автобус се обърна преди обяд в петък, 13 април, на автомагистрала "Тракия" в района на Вакарел. Катастрофата стана при км 27 в посока София. При инцидента на място загинаха 6 души, а 22-ма са ранени, сред които и дете.

21 ранени при катастрофата на "Тракия" в столичните болници
Обновена

21 ранени при катастрофата на "Тракия" в столичните болници

14 април е обявен за ден на национален траур

Председателят на парламента Цвета Караянчева, президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов изразиха съболезнования към близките на загиналите.

Съболезнования изрази и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, информира БНР. В писмо до премиера Бойко Борисов той пише: "В мислите и чувствата си съм със семействата и близките на пострадалите".

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Съболезнования изрази и патриарх Неофит. "Изпълнени със скръб, но и със упование и вяра във Възкръсналия Христос, поднасяме най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала Тракия, край Вакарел. Тежък момент, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болка от загубата на хората.

Господ да утеши близките на загиналите в злопоучната трагедия, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възстановяване на пострадалите и ранените", пише в обръщението от патриарх Неофит.