Стафилококова инфекция е довела до хранителното отравяне на 20-те работници в Пазарджик. Това са показали резултатите от лабораторните изследвания на пробите, които са взети от пациентите. Това съобщи шефката на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Фани Георгиева-Петрова, цитирана от БиТиВи.

Припомняме, че в четвъртък вечерта работниците бяха приети по спешност в инфекциозното отделение на болницата в Пазарджик. По време на обедната почивка те яли пиле с картофи, осигурено и доставено от пловдивска кетъринг фирма.

15 работници са в болница заради хранително натравяне

15 работници са в болница заради хранително натравяне

Шефът им ще смени кетъринговата фирма

Петрова уточни, че състоянието на всички работници е добро. До края на деня повечето от тях ще бъдат изписани. Пациентите с придружаващи заболявания ще останат под наблюдение.

Лабораторните данни от взетите от храната проби все още не са готови. Затова от Агенцията по храните не могат да коментират дали със сигурност става въпрос за стафилококова инфекция. Ако резултатите съвпаднат, кетъринг фирмата ще бъде санкционирана.