15 работници от месопреработвателно предприятие в Пазарджик са в болница с хранително натравяне. Те са приети в Областната болница на града, съобщи Дарик.

Пострадалите започнали един по един да проявяват признаци на хранително натравяне. Прегледани са 27 работника, двама са изпратени за домашно лечение, тъй като са отказали да останат в болница или са били в по-леко състояние. Всички натровени вчера са били на смяна във фирма, чиято база е в пазарджишкото село Величково.

Обядвали са с готвена храна - пиле с картофи, доставяна на кетъринг от пловдивска фирма. Малко по-късно започнало да им прилошава и били закарани в Спешно отделение.

Там са прегледани от инфекционист, но още не е изолиран причинителят. Собственикът на фирмата Ангел Добрев каза, че от около година ползват услугите на фирмата за кетъринг и досега не са имали никакви проблеми. Изненадан е и е притеснен - цяла смяна работници са със здравословни проблеми, заяви че ще търси друг доставчик на готова храна за обяда на персонала си.

От предприятието са подали сигнал до Агенцията по храните и РЗИ. Инспектори са започнали проверки и изследвания и в двете фирми, резултатите ще бъдат оповестени по-късно. За инцидента е уведомена и централата на ведомството.