Бившият здравен министър Стойчо Кацаров ще съди Костадин Ангелов и Асен Балтов заради днешния им брифинг. "На брифинг днес, Костадин Ангелов и Асен Балтов са разпространили информация за това, че в периода 12 май - 10 юни съм бил заемал едновременно длъжността министър на здравеопазването и Председател на ЦЗПЗ. Направени са инсинуации, че това е престъпление и ще сезират компетентните органи", се посочва в позиция на Кацаров.

Кацаров се позовава на закона, който гласи, че ако едно лице е избрано за министър, то трябва в едномесечен срок да предприеме действие за прекратяване на участието си управлението на търговски дружества и други юридически лица. Аз не само съм предприел действия, но и фактически съм прекратил участието си в управлението на ЦЗПЗ на 27 май, когато е проведено общото събрание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни, казва Кацаров.

ГЕРБ атакуват Стойчо Кацаров пред КПКОНПИ и Спецпрокуратурата

ГЕРБ атакуват Стойчо Кацаров пред КПКОНПИ и Спецпрокуратурата

Сигнал за три договора с болници и извършени плащания към тях

"Тъй като и за неспециалист е ясно, че в случая няма абсолютни никакви данни, нито за престъпление, нито за конфликт на интереси, считам, че изявленията на представителите на ГЕРБ представляват набеждаване по смисъла на чл. 286 от Наказателния кодекс, който гласи:

Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

"Следващата седмица ще подам сигнал до специализираната прокуратура за набеждаване, каквото представлява деянието на Балтов и Ангелов", пояснява Стойчо Кацаров.

Бившият служебен министър заявява, че ще понесе опитите на политическа партия ГЕРБ да му отмъстят за изнесените от него факти за управлението на държавата и болниците, като го оклеветят и злепоставят пред обществото. "Не съжалявам за това и ако времето можеше да се върне, пак щях да го направя, защото хората заслужават да знаят истината за корумпираното управление, донесло толкова беди на цялото ни население, не само в сферата на здравеопазването", категоричен е той.

Кацаров: МЗ, МВР и ДАНС са покровителствали трафика на органи у нас

Кацаров: МЗ, МВР и ДАНС са покровителствали трафика на органи у нас

Бюлетина на Интерпол, че в България се очаква процес на незаконни трансплантации била "заметена под килима"