През изминалата празнична нощ 500 пациенти са преминали през УМБАЛСМ "Н. Пирогов", като по-голямата част са пристигнали след 12 часа през нощта.

От 23 декември досега 4 500 пациенти са преминали през болницата. Това съобщи на брифинг проф. д-р Асен Балтов, директор на "Н. Пирогов".

Най-натоварен е бил травматологичния кабинет, където трима са с ампутация на пръсти вследствие на ударна вълна от пиратки. Отделно, от останалите 7 души, трима са със счупване на пръсти от взривната вълна, а другите четирима са с изгаряния и наранявания. Всичките са обработени, като двама са останали на лечение.

През неврохирургичния кабинет са минали пациенти с рани на главата и лицето като следствие от прекомерна употреба на алкохол.

В токсикология има двама приети вследствие на употреба на алкохол и наркотични вещества, и трима употребили алкохол, които са между 15-25 г. И тримата са изпили алкохола на екс.

През Хирургията са минали около 30 пациента. Повечето са били с болки в корема, но без съществени оплаквания. Извършени са 4 операции.

Проф. Балтов отчете, че в сравнение с други години, тази е била по-натоварена.

Очаква се и днешният ден също да е натоварен, защото се очаква завръщането на изкаралите празници извън София.