"Всички училища на територията на България, които са достигнали 20% заболеваемост, ще преминат на дистанционно обучение".

Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на 10 ноември 2020 г. по обяд при посещение в Инфекциозна болница в София и разположения на територията ѝ координационен център, цитиран от "24 часа". Той поиска да провери създадената организация за работа на двете структури и даде изявление пред медиите.

Не подценихме ситуацията, всички сбъркахме, призна Костадин Ангелов

Не подценихме ситуацията, всички сбъркахме, призна Костадин Ангелов

Той е притеснен дали ще издържат силите на лекарите и медицинските сестри

В София няма недостиг на легла, увери здравният министър. Големите лечебни заведения ще бъдат преструктурирани, така че да покрият не по-малко от 50% за COVID лечение. Затова те ще получат и допълнително финансиране.

Пловдивските ученици от 6-ти до 12-ти клас преминават на онлайн обучение

Пловдивските ученици от 6-ти до 12-ти клас преминават на онлайн обучение

Мярката ще бъде важи от 11 до 22 ноември

"Все още не е взето решение дали учениците ще се върнат в класните стаи от 12 ноември, когато изтича наложената към момента мярка за дистанционно обучение. Обсъждани са варианти директорите, съобразно обстановката в училищата, да правят предложения към просветния министър за преминаване към обучение в електронна среда. Висшите училища ще продължат да обучават студентите дистанционно с изключение на тези дисциплини, в които това е невъзможно например медицина", каза министърът.

"Обсъжда се "зелените коридори" дали да бъдат сутрин или следобед", каза Костадин Ангелов, цитиран от "24 часа". Обсъждат "зелени коридори" да бъдат не само за възрастните хора, а и за хората с увреждания.

Според здравния министър и нощните заведения ще бъдат затворени на територията на цялата страната до края на месеца.

"От днес вече има отворени COVID-сектори в ДКЦ-тата", увери министърът на здравеопазването.

"Всички граждани със симптоми за COVID-19 ползват тестове безплатно. Разходите, направени от лечебното заведение, се поема от Министерство на здравеопазването", добави той.

Атанас Мангъров оглави COVID отделението в Инфекциозна болница

Атанас Мангъров оглави COVID отделението в Инфекциозна болница

Нещата могат да се правят по много по-прост и лесен начин, смята доц. Мангъров