Доц. Атанас Мангъров, който е един от основните критици на мерките за ограничаване на коронавируса и ясно обяви, че маските не защитават от коронавируса, се включва в битката с Ковид-19.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавирус. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза здравният министър Костадин Ангелов .

По информация на Нова телевизия доц. Мангъров сам е пожелал да излезе на първа линия в борбата със заразата.

Доц Мангъров ще бъде началник на COVID отделението в Инфекциозна болница в София. По време на срещата им здравният министър и новият шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница се разминаха във вижданията си как трябва да се провежда лечението на болните.

Доц. Мангъров обясни, че коронавирусът започва да се отделя 4-5 дни преди да се появят клиничните симптоми.

Училищата с 20% заболеваемост минават на дистанционно обучение

Училищата с 20% заболеваемост минават на дистанционно обучение

Всички граждани със симптоми за COVID-19 ползват тестове безплатно

"Сам поисках, защото смятам, че нещата там трябва малко да се попроменят по отношение на лечението и престоя. Просто нещата могат да се правят по много по-прост и лесен начин. Всички тези мерки със забулвания са в значителна степен безсмислени. Аз ще спазвам всички правила, които са наложени там, но ще се опитам отвътре малко по малко да ги променя", каза доц. Атанас Мангъров.