Увеличава се броят на излекуваните от коронавирус. Болни от коронавирус има в 24 държави извън Китай. Случаите са 216 и от тях 47 вече са излекувани, има 1 починал. Това съобщи на брифинг Н.Пр. Дун Сядзон, посланик на Китай в България.

В европейските държави има 24 потвърдени случая на заразени, от които 12 в Германия и 6 във Франция. По два случая има в Русия, във Великобритания, в Италия. По един болен има в Белгия, Испания, Швеция и Финландия. На Стария континент няма потвърден смъртен случай от коронавирус.

80% от потвърдените случаи на коронавирус са при хора над 60-годишна възраст, с придружаващи заболявания. Актуалният брой на смъртните случаи в Китай към този момент е 563. Излекуваните са 1153. 3859 души са в тежко състояние.

Повечето жертви на коронавируса са възрастни хора над 60 години. Те имат допълнителни заболявания - сърдечно съдови, прекарани инсулти инфаркти, диабет.

Смъртността при тази група хора е много по-висока, както и заразяването е по-високо. Всеки един подобен вирус - не само този, предизвиква подобен процент смъртност при възрастни хора с придружаващи заболявания.

От гледна точка на медицината заразата от новия корона вирус е много лесна.

Процентът на излекуваните пациенти сега расте. Китай прави всичко възможно да спре разпространението на епидемията и да защити здравето на хората, допълниха от дипломатическата мисия.

Китайски учени и фармацевтичен гигант от САЩ спорят за патент срещу коронавируси

Китайски учени и фармацевтичен гигант от САЩ спорят за патент срещу коронавируси

Търговската война се прехвърля върху лекарства - ценна технология, носеща печалби