Носенето на маски на открито в Плевен става задължително, съобщи bTV.

Допълнителни мерки въвеждат в Плевенска област след значителния ръст на заразени с COVID-19. В момента данните показват 575 заболели на 100 хил. души. В университетската болница в града вече се учеща натиск. 107 са пациентите с COVID-19, като 7 от тях се намират в интензивното отделение.

Плавният ръст на заболеваемостта през последните две седмици наложи болничните легла за COVID-19 да се увеличат на 12%. От предвидените 326, 240 вече са заети. Взети са и още мерки. От 00:00 ч. на 11 март се преустановяват плановият прием и плановите операции.

Маските стават задължителни на открито в Кюстендил

Маските стават задължителни на открито в Кюстендил

Нови мерки срещу пандемията

Още преди седмица свижданията в болниците са забранени, а сега и носенето на маски на открито по тържища и пазари задължително.

10 877 от близо 236 000 души в Плевен вече са ваксинирани, като с втора игла са малко над 2000. Това нарежда областта на пето място по имунизация.

Припомняме, че вчера здравните власти предложиха затягане на мерките в областите, където заболеваемостта е над 300 на 100 хил. души. 

Част от тях са: носене на маски на открито, вечерен час на заведенията, онлайн обучение, ограничаване на достъпа до молове и фитнеси, както и задължителна карантина за влизащите от рисковите държави.

Бойко Борисов готов да връща мерки

Бойко Борисов готов да връща мерки

Здравният министър Костадин Ангелов прекратява отпуската си за изборите

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че при нужда е готов да връща по-строги мерките. Мeждувременно той прекрати отпускаta на здравния министър за изборите. 

Припомняме още, че заради увеличение на заболелите от COVID-19 носенето на маски на открито беше въведено и в Кюстендил в началото на февруари.