Над 5000 дози на "Астра Зенека" има в столичната РЗИ. Има достатъчно ваксини, стана ясно от коментара на директора на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

В София няма логистични проблеми при разпространението на ваксините, по думите му. В момента се ваксинира с наличните количества. В четвъртък се очакват 12 000 дози "Модерна", а до края на седмицата още 50 000 от "Астра Зенека".

Припомняме, че след като вчера бе обявено, че личните лекари започват с ваксинацията, дори и в столицата много джипита се оказаха без достатъчно ваксини за всичките записали се пациенти. Част от тях са успели да вземат от РЗИ съвсем малко бройки ваксини, а други изобщо не са получили такива.

Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини

Джипитата настояват да им се доставят необходимите ваксини

Д-р Гергана Николова е на мнение, че масовата имунизация ще сложи край на масовата изолация

Българинът избра науката, доволен е Данчо Пенчев по повод и след тръгването на масовата имунизация. За него зелените коридори за ваксинациите са правилно решение. Целта на здравните власти е да не се бракуват флакони с ваксини.

Втората доза за всички, които сега се ваксинират е гарантирана и налична, увери Пенчев. Той е притеснен за ръста на хоспитализации и заболеваемост.

79 починали от коронавирус за ден, 14% са новите случаи

79 починали от коронавирус за ден, 14% са новите случаи

Новите случаи са 1925