Личните лекари в някои населени места не са готови да се включат в масовата ваксинация срещу COVID-19, съобщава БНР.

Общопрактикуващите лекари от Полски Тръмбеш и Елена, област Велико Търново, признават, че имат трудности и не са готови да започнат ваксинациите за всички желаещи.

Някои от тях обясниха, че са разбрали от медиите, че личните лекари от днес се включват в масовата фаза по ваксинацията и твърдят, че нямат никакви указания за това от РЗИ, нито за доставката на ваксини.

Те обясниха, че е необходимо технологично време, защото в малките населени места ситуацията е по-трудна, тъй като джипитата трябва да отидат да си получат ваксината от РЗИ.

От здравната инспекция във Велико Търново съобщават, че "зелени коридори" са осигурени само на три места във Велико Търново след предварително записване. Разкрит е и в един кабинет в Свищов.

Проблеми се оказа, че има и в Бургас, по данни на Нова телевизия. Някои от джипитата са получили едва днес флаконите с ваксини от здравната инспекция, поради което са принудени да започнат имунизацията от утре, а не както вчера доц. Ангел Кунчев обяви - от днес.

В столицата също много лични лекари в столицата се оказаха без достатъчно ваксини за всичките си пациенти. Здравните власти обявиха, че вземат мерки. Част от тях са успели да вземат от РЗИ съвсем малко бройки, а други изобщо не са получили такива.

4300 лични лекари се включват във ваксинацията от утре

4300 лични лекари се включват във ваксинацията от утре

Доц. Кунчев очаква поне година имунитет след ваксинация