4300 лични лекари се включват в процеса на ваксинация от понеделник. Това обяви в Пловдив главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от Нова телевизия.

Той обясни, че е решено да има 10 седмици между първата и втората доза, за да бъде най-добър имунният отговор.

В Пловдив д-р Кунчев обсъди с областния управител и с директора на РЗИ д-р Ваня Танчева откриването на т.нар. "зелени коридори" за желаещите да се ваксинират и следващия етап от имунизацията в областта.

Според него хората могат да разчитат на имунитет от поне година след имунизация. За него няма разлика в ефективността на нито една от ваксините.

Обмислят разкриването на денонощни ваксинационни кабинети

Обмислят разкриването на денонощни ваксинационни кабинети

"Зелените коридори" може да продължат от утре следобед

От своя страна областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че личните лекари в града вече са получили ваксини. Това съобщи.

Тя обясни, че областта е разделена така, че да има кабинети до всяко населено място.

Кабинетът в Карлово ще отговаря за Сопот, Раковски и Брезово, в Хисаря - за Калояново, Стамболийски, Кричим и Перущица, в Асеновград - за Лъки и Куклен, в Пловдив - за Марица, Родопи, Съединение, Първомай и Садово. Те ще работят в събота и неделя.

За Пловдив дежурни кабинети ще има в 7 лечебни заведения, както и тези в РЗИ.

Припомняме, след като в края на седмицата премиерът Борисов изиска да се направят и зелени коридори и да започне масовата ваксинация, се извиха опашки от желаещи пред "Пирогов".

Тази сутрин директорът на спешната болница проф. Асен Балтов увери, че "Пирогов" няма да върне нито един желаещ да се ваксинира.

Личните лекари искат конкретни указания за масовата ваксинация

Личните лекари искат конкретни указания за масовата ваксинация

Институциите са длъжни на хората и на лекарите