Коронавирусът може да повлияе на икономиката ни, а ще се наложи и вероятно актуализация на бюджета. Това каза финансовият министър Владислав Горанов в извънредното студио на bTV, посветено на събитията след обявяване на извънредно положение у нас заради новата зараза.

Спецакция в два столични квартала

Спецакция в два столични квартала

Тя е насочена срещу струпването на хора

По думите му е рано да се каже колко ще е дефицитът в бюджета и как ще се харчат парите в бъдеще, защото сме само в третия ден след кризата.

107 вече са доказаните случаи на коронавирус в България

107 вече са доказаните случаи на коронавирус в България

Леки са двата нови случая

Три смъртни случая заради заразата и 107 положителни проби за COVID-19 има у нас.

"Очакваме загуби за приходната част на бюджета - около 3 млрд. лева дефицит, ако добавим допълнителни разходи, които неминуемо ще се наложат - вероятно сумата ще набъбне. Искам да ви убедя, че както финансовата, така и фискалната система имат достатъчно ресурси", каза Горанов.

Във Варна и в Девня прокуратурата разследва още 3-ма, неспазили карантина

Във Варна и в Девня прокуратурата разследва още 3-ма, неспазили карантина

Най-честите нарушители са международни шофьори

Първи приоритет ще е здравната система - първата линия на борба с болестта е това. Второ - гарантиране дейността на службите за сигурност така че те да могат да помагат за различните мерки, които ни предлагат докторите в борбата с вируса до средата на април, обясни финансовият министър.

Трябва да продължим, макар и с по-лимитиран състав, да работи държавната администрация, икономиката трябва да продължи да работи, каза още Горанов.