Военномедицинска академия (ВМА) отправя апел за помощ от страна на доброволци.

От лечебното заведение, което е сред първите, които влязоха в битката с непознатата все още инфекция, се обръщат към всички студенти от последните курсове по медицина, здравни грижи, специализанти и дори и граждани с немедицинско образование с молба да подкрепят екипите им в битката с COVID-19.

Пандемията влезе в нов етап от своето развитие и то след като вече 8 месеца лекари, сестри и медицински работници са на първа линия денонощно и се борят със заразата.

В началото на извънредната ситуация в България десетки доброволци подкрепиха екипите на ВМА - жест, с който останаха завинаги в сърцата ни. Приятели, предвид развоя на ситуацията, ОТНОВО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВАШАТА ПОДКРЕПА.

Затова и от ВМА се обръщат към всички, които имат желание и възможност да се включат активно и да подкрепят екипите на ВМА: студенти по медицина от последните курсове на обучение, студентите по здравни грижи (медицински сестри), специализанти, лекари и медицински сестри или доброволци (които да се заемат със санитарно-хигиенична дейност),

Всеки, който желае да се включи, може да го заяви на е-mail: dobrovolecvma@gmail.com.

Пишете им: своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка.

За всички доброволци са осигурени необходимите лични предпазни средства.

ВЯРВАМЕ, че #ЗаедноЩеСеСправим