Микробуси на пожарната и жандармерията могат да бъдат използвани за транспорт на болни от Covid-19, ако се наложи. МВР е заявило, че може да предостави общо 25 са превозните средства, съобщава БНР.

Микробусите ще бъдат управлявани от екипи на МВР от Пожарната и Главна дирекция "Жандармерия и специални операции", които имат познания и са изкарали курсове за парамедици.

Те ще бъдат оборудвани със защитни облекла, каквито в момента носят медиците от спешна помощ и лекарите в Covid-отделенията в болниците у нас.

Ако превозните средства не достигнат, е възможно да бъдат използвани микробуси на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Между 3 и 4 адреса на час за линейка от Спешната помощ в София

Между 3 и 4 адреса на час за линейка от Спешната помощ в София

Фалшивите сигнали продължават, лекарите изнемогват, а не може да се издевателства над тях

С часове се чака пристигане на спешен екип с линейка при повикване на телефон 112. Млад мъж успя да дочака преди няколко дни пристигането на линейката и спешните екипи само констатираха смъртта му. 

Говорителят на Спешната помощ в София Катя Сунгарска заяви, че на час на една линейка се падат от 3 до 4 адреса и реално няма време тя дори само да обиколи адресите. Отделно стои и въпросът за наличните незаети легла в болниците, които се оказа, че и връщат пациенти. 

Здравният министър се зарича: Няма да има прошка за абсолютно никого

Здравният министър се зарича: Няма да има прошка за абсолютно никого

София вече нямала проблем с болничните легла