Мъж на 33 години с COVID-19 е починал, след като часове е чакал линейка на спешната помощ в София, съобщи bTV.

Мъжът е бил на домашно лечение, но се е влошил. Близките му са се обадили около 18,30 ч. вчера за линейка, която обаче така и не е пристигнала, обадили са се и на частна линейка, от къде им казват, че трябва да намерят място в болница и те ще транспортират пациента.

Около 20,30 ч. линейката, която пристига, констатира смъртта на младия мъж. От спешната помощ в София обясняват, че за съжаление това се случва от седмици.

"Последната работна смяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за коронавирус. След всеки такъв адрес линейката се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невъзможно да се смогне", коментира говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.

Между 3 и 4 адреса на час за линейка от Спешната помощ в София

Между 3 и 4 адреса на час за линейка от Спешната помощ в София

Фалшивите сигнали продължават, лекарите изнемогват, а не може да се издевателства над тях

По думите й сигналът за този случай постъпва в 18,41 ч., а линейката пристига на адреса в 20,23 ч. Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

У нас броят на новите случаи на COVID-19 за ден става все по-висок. Все повече са и сигналите за случаи, в които пациенти не успяват да получат помощ навреме.

За последното денонощие са регистрирани близо 2900 случая. Направените тестове са малко над 12 600. Расте и броят на хората в болница, включително и на тези в интензивните отделения.