Заболяването с коронавирус се преекспонира. Вирус има, но за последните 4 месеца операцията постигна ефекта на световна война, без да са водени бойни действия. Затвориха се хора по домовете и бяха сринати световни икономики. Имаме манипулация, която е изразена в цифрите.

Това заяви социологът проф. Иво Христов пред bTV.

Tой заяви, че при COVID-19 става въпрос за многопластова и многоходова ситуация, която има редица цели. Според него в бъдеще движението на хора ще бъде фрагментирано - ще има особена форма на глобализация чрез локализация.

"Оказа се, че новата икономика може да работи и без хората, които бяха затворени вкъщи. В момента живеем в междувремието - това може да доведе до срив до системата или преминаване в друго състояние", обясни той.

Ангел Кунчев: Вирусът удря масовите събирания

Ангел Кунчев: Вирусът удря масовите събирания

Държавата с централизирани мерки не може да ни осигури 100% защита

Според него има опит да се "дирижира" светът да живее по нови правила, като основното средство е чрез страх и медийна манипулация.

"Някой знае ли колко е броят на заразените в България. Ако си спомняте при първия пик толкова бяха хоспитализираните, колкото и днес. Има разлика между заразени, болни, болни със симптоми, болни със съпътстващо заболяване и тези с летален изход",обясни той.