От 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово започна имунизацията срещу коронавирусната инфекция в армията ни, съобщиха от Министерството на отбраната.

Първите ваксинирани бойци са от военния контингент, който се подготвя за участие в мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа". 85% от желещите да се ваксинират, са от този контингент.

Македонският началник на отбраната и адм. Ефтимов с български самолет летят към Брюксел

Македонският началник на отбраната и адм. Ефтимов с български самолет летят към Брюксел

Ротациите на мисиите ни зад граница са приоритет, заяви българският началник на отбраната

Във ваксинирането участваха 4 медицински екипа - медиците от бригадата, 2 екипа от Военната болница в Пловдив и един от Военномедицинска академия в София.

Военнослужещите и цивилните служители от сектор "Отбрана" попадат във Фаза 3 на Националния ваксинационен план като служители в сектори с жизнено важни функции за поддържане на обществото.

Ваксини за всички желаещи хора от сектора ще бъдат осигурени от Военномедицинска академия, където вече са събрани прогнозни списъци на заявилите да се ваксинират. Предвижда се периодично актуализиране на списъците, тъй като се очаква динамика в броя на желаещите. Предварителните разчети са съобразени със зоните на отговорност на многопрофилните болници към Военномедицинска академия в страната. Приоритетно се поставят ваксини на бойците ни, които се подготвят за участие в мисии и операции извън страната.