Откриват три пункта за ваксиниране в "Столипиново", където от събота стартира масова ваксинация, съобщи "24 часа".

За това се договориха водачи от квартала на среща с кмета на район "Източен" Иван Стоянов, шефа на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Манчева и директора на здравеопазването в общината д-р Калин Калинов. Присъствал е и и.д. началникът на Шесто РУ Кирил Рангелов.

От страна на местните водачи са били около 10 души, сред които Еньо Петров, Айри Мурад и Шенко Паздъров. Те обещали пълно съдействие.

Масово хората от квартала не са ваксинирани, което крие риск при нова вълна. Според шефа на РЗИ-Пловдив заради самоизолацията са успели да се позапазят досега. Но един нов взрив на зараза може да се окаже с тежки последици. Тя ги посъветвала да не се колебаят за ваксинацията.

Първият изнесен пункт ще бъде в двора на училище "Пенчо Славейков". При наличие на интерес, ще бъдат разкрити още два.

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов обяснил, че се е ваксинирал, независимо от прекараното боледуване. Етническите лидери обещали да отидат със семействата си и да дадат личен пример. Казали, че ще предават на живо в социалните мрежи ваксинацията, за да предизвикат интерес и да мобилизират повече хора. Посъветвани били и децата над 12 г. също да се имунизират.

Д-р Манчева е помолила директорите на гимназии в Пловдив да направят сондажи с родителите и учениците също да бъдат ваксинирани. Според нея сега е времето това да стане.

Тя е говорила и с представители на нощни заведения. "Ако се съгласят, готови сме да отидем в дискотеките и да ваксинираме", посочи шефката на РЗИ.

Кабинети за преглед за коронавирус заработиха в "Столипиново"

Кабинети за преглед за коронавирус заработиха в "Столипиново"

Обслужват ги 19 лекари и медицински сестри