Заради чиновническо недоглеждане общинската болница в Дупница изгуби 18 000 лв. от Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК), пише "Струма.бг".

Завеждащият хирургично отделение в общинската болница доц. Недин е бил записан в документите, представени пред Здравната каса, само като завеждащ отделение.

Трябвало е да се допълни, че той работи и като лекуващ лекар, за да може Здравната каса да изплаща извършеното от него лечение на пациенти. В продължение на два месеца доц. Недин е оперирал и лекувал пациенти, но отделението не е получило изработените от него по 9000 лв. месечно.

От Здравната каса в Кюстендил направили забележка на управителя Росен Тимчев да допише в документите, че доц. Недин освен завеждащ отделение е и лекуващ лекар.

Допуснатата грешка обаче е отстранена едва след два месеца. Именно това забавяне ще струва загуба от 18 000 лв. за болницата. Всяка стотинка е необходима за болницата, която е във финансова криза и има 1,1 млн. лв. дълг, ядосват се заради пропуска лекари специалисти.

Доц. Димитър Недин започна работа като шеф на хирургия в общинската болница в Дупница преди около половин година. Преди това бе шеф на хирургията в МБАЛ - Благоевград.