Здравно министерство съдейства на разследващите органи във връзка с трагичния инцидент, при който дете загина при опит за селфи. Това съобщават от ведомството.

Припомняме, че 14-годишното момиче падна от покрива на недовършена сграда на територията на УМБАЛ "Александровска". Група младежи разрушили оградата на охранявания обект и пренебрегнали поставените забранителни табели. След това се качили на недовършената постройка на Научния институт по педиатрия.

Дете загина при опит за селфи на висок строеж в София

Дете загина при опит за селфи на висок строеж в София

14-годишното момиче паднало в необезопасена шахта

От министерството поясняват,ч е обектът се охранява денонощно от фирма, с която е сключен договор след процедура по Закона за обществените поръчки. Инцидентът станал в момент на предаване на дневното дежурство.

От охранителната фирма подчертава, че малолетни и непълнолетни ежедневно опитват да нахлуят на територията на обекта. Опитите им обаче биват пресечени. От фирмата многократно са сигнализирали и органите на МВР. Охранителите дори са предавали на 4 Районно управление "Полиция" задържани от тях.

Охранителната фирма и здравното министерство миналата година са водили кореспонденция заради нарушената цялост на оградата на част от обекта. Дискутирана е и невъзможността нощно време да се захранва с ток. Целта на кореспонденцията е да се подобри сигурността в района.

Целостта на оградата е възстановена миналата година. Заради постоянните вандалски набези обаче запазването й е невъзможно. Опитите за проникване не престават, въпреки предприетите мерки за затягане на сигурността.