Никой няма да бъде каран силово да се ваксинира. Няма официално предложение, нито решение на Министерство на здравеопазването да се дават ваучери на ваксинирани хора. Това каза пред журналисти зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров. Той уточни, че такова предложение има от страна на Борда по туризъм, както е и предложението да се ваксинират пристигащите туристи, но становището на Министерство на здравеопазването е, че в момента има много ваксини, пунктове, логистика, медийна кампания и няма такова предложение. То трябва да се обвърже с бюджета, което е невъзможно на тази етап, обясни Петров.

Обмислят стимулиране на ваксинацията с ваучери

Обмислят стимулиране на ваксинацията с ваучери

Имаме разрешение за първо дарение на ваксини с изтичащ срок

В Албена управителите са стимулирали служителите с определена сума, за да се ваксинират и ваксинацията в комплекса е цялостна, даде обаче като пример той. МЗ са съгласни, ако работодателите искат, могат да стимулират служителите си, добави той.

В Гърция се стимулират младите хора за ваксинация, но българското министерство смята, че у нас трябва да се направи първо ваксинация на най-рисковия контингент възрастни хора и хронично-болни.