Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева запозна Съвета на директорите на Специализираната болница за детски болести "Проф. д-р Иван Митев" с днешните решения на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Едно от тях е да няма ограничения в приема на деца за лечение в специализираната болница. Такъв ангажимент беше поет по време на срещата на здравния министър Кирил Ананиев и неговия заместник Жени Начева с медицински специалисти от детската болница в средата на месец април.

От лятото увеличават цените на недофинсираните клинични пътеки

От лятото увеличават цените на недофинсираните клинични пътеки

По думите на Кирил Ананиев целта е да се подобри финансирането на здравеопазването в страната

Изпълнен е и ангажиментът да бъдат променени и цените на някои клинични пътеки, по които в момента работи педиатрията. За целта от лечебното заведение ще предоставят предложения, които да се обсъдят в хода на преговорите за подписване на анекс към НРД за 2018 г. С днешно решение на Надзорния съвет на НЗОК се предвижда през следващата седмица да се покани Българският лекарски съюз за преговори за увеличение в цените на клинични пътеки, най-вече в областта на детското и майчиното здравеопазване. Източник на финансиране ще са средства от оперативния резерв на НЗОК.

Министерството на здравеопазването ще даде разрешение на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" да сключи договор и да получава средства за дейностите по спешна помощ, тъй като до момента лечебното заведение няма договор със здравното министерство.

Без ограничения за прием в педиатричната болница в София

Без ограничения за прием в педиатричната болница в София

От НЗОК уверяват, че няма лимит за РЕТ скенер и ЯМР