Честността може да се смята за добродетел, но тя не е толкова често срещана. Особено на интервютата за работа. Различните специалисти по набиране на персонал имат свои начини да установят дали даден кандидат казва истината. Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla, разбира се, си има своя стратегия.

Той задава един на пръв поглед прост въпрос: "Кой е най-трудният проблем, с който сте се сблъскали в работата си, и как сте го разрешили?" От отговора Мъск си вади изводи дали кандидатът наистина е участвал в разрешаване на трудни ситуации или просто е бил член на даден екип.

Снимка 316944

Източник: GettyImages

"Хората, които са разрешили даден проблем, могат да обяснят в детайли как са го направили. Знаят детайлите", обяснява милиардерът. От този въпрос можем да разберем подробности за начина на работа на кандидатите си на най-различни нива.

Как поведението на Илон Мъск се отразява на Tesla

Убива ли поведението на Илон Мъск Tesla

Цигарата с марихуана преля чашата за някои хора

Ако не могат да обяснят с подробности проблема и решението му, тези хора нямат място в SpaceX и Tesla. "Всеки, който се е сблъсквал с трудна задача, никога не забравя как се е справил с нея," допълва Мъск.