
Това изчислява държавна агенция, създадена от правителството през 2000 година, която работи за намаляване на отпадъците и насърчаване на рециклирането.
Според проучването на агенцията около половината от отпадъците не стават за ядене - това са например употребявани пакетчета чай, различни остатъци и обелки от зеленчуци, но другата половина е храна, която може да се консумира.
Екипът е провел анкета сред 1900 души и установил, че само 10 на сто от тях преценяват, че изхвърлят значително количество от храната, която са купили.
Според авторите на проучването един от начините да се ограничи планината от хранителни отпадъци е като се сортират по-малко брой продукти в една опаковка, така че потребителите сами да преценяват какво количество храна им е необходимо.
Свеждането до необходимото на храната, която се пазарува, освен че ще спести пари на хората, ще е от полза и за околната среда.
titi
на 18.03.2007 в 11:22:40 #4titi
на 18.03.2007 в 11:20:09 #3хулиган
на 16.03.2007 в 14:29:48 #2SAVA
на 16.03.2007 в 14:13:46 #1