Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че не е постигнат напредък по пакета "Мобилност" на днешното заседание на съвета "Транспорт, телекомуникации и енергетика" в Люксембург.

"Пожелавам успех на австрийското председателство ... по същия начин да положат максимални усилия сектор Транспорт да бъде истински двигател на икономическия растеж и устойчивост в ЕС", каза пред БНР Московски.

Припомням, този пакет предизвика силно недоволство сред нашите превозвачи, които се опасяват, че промените в него могат да сложат край на техния бизнес.

Германия и Франция остават непреклонни за пакет "Мобилност"

Германия и Франция остават непреклонни за пакет "Мобилност"

Андрей Новаков приятно изненадан от резулата

Eврокомисарят по транспорта Виолета Булц посочи, че българското председателство на Съвета на Евросъюза е постигнало отстъпки по много части от предложенията по пакета "Мобилност" и че само няколко въпроса остават нерешени - каботаж, командировки, умни тахографи, почивка и време:

Защитаваме интересите си по пакета мобилност и през юни в Люксембург

Защитаваме интересите си по пакета мобилност и през юни в Люксембург

Преговаряме и по предложение за регламент относно Агенцията за сътрудничество между регулаторите на енергия

"Въпреки това съм твърде окуражена от коментарите, които чух днес - има сериозна откритост за постигане на общ подход до края на годината при австрийското председателство. Надяваме се това да стане достатъчно бързо, за да включим и парламента в триалога до края на тази година. Бих искала да призова страните-членки да подходят конструктивно към тези обсъждания и така да допринесат за по-ранното приемане на общия подход."