Министърът на финансите на Кипър Макис Керавнос изрази задоволството от приключването на преговорите по споразумение за избягване на двойното данъчно облагане с Нидерландия по време на среща в четвъртък с посланика на Нидерландия в Никозия Елке Меркс-Шаапвелд, се посочва в съобщение на министерството, цитирано от "Катимерини".

По време на срещата министър Керавнос направи преглед на кипърската икономика и плана за растеж на новото правителство. Той подчерта ангажимента на новата администрация за прилагане на строга фискална дисциплина и осигуряване на финансова стабилност.

По-нататък той изтъкна значението на тясното сътрудничество, координацията и обмена на мнения на европейско равнище в настоящия икономически климат.

Посланикът на Нидерландия изрази задоволство от приключването на вътрешните процедури на нидерландските власти, което разчиства пътя за влизане в сила на Споразумението за избягване на двойното данъчно облагане между Кипър и Нидерландия на 30 юни 2023 г.

Освен това посланик Меркс-Шаапвелд увери Керавнос в готовността на Нидерландия да продължи и засили икономическото сътрудничество между двете страни както в рамките на ЕС, така и на двустранна основа.