Египет може да разчита на МВФ за възстановяване на икономиката си. Това заяви управляващият директор на Фонда Доминик Строс-Кан на фона на поредните масови демонстрации, организирани в Египет от опозицията, информира money.bg.

Египетската опозиция очаква днес да събере един милион души по улиците на страната въпреки обявеното вчера ново правителство и началото на диалог след седмица народни протести в страна с искането Хосни Мубарак да се оттегли от властта.

В социалната мрежа "Туитър" бе разпространено твърдението, че в Лондон се намира и първата дама на Египет, Сюзан Мубарак, която е наполовина британка. Тя била забелязана в търговски център на Оксфорд стрийт. Медиите във Великобритания предполагат, че ако реши да напусне поста си, 82-годишният Мубарак вероятно ще се присъедини към семейството си в Лондон.

Според непотвърдени данни семейството на египетския президент притежава състояние от 40 милиарда долара. Единият от синовете имал 5-етажна къща на една от най-престижните улици в Лондон - Найтсбридж, на стойност 9 милиона лири. Чуждестранните правителства и компании предприемат мерки да приберат своите граждани и персонал от Египет.