Отменя се стачката на ЖП работниците в Германия, която трябваше да започне в 22 часа в неделя и да продължи до полунощ във вторник, съобщава АП. 

Германският Синдикат на железопътните работници (EVG), защитаващ трудовите права на своите 230 000 членове,  заяви в събота, че работодателите са изпълнили едно от основните му искания.

Преговорите за заплащане между EVG и германските железопътни компании са в ход от февруари. Синдикатът поиска увеличение от 12% на възнагражденията на своите членове и споразумение, валидно за 12 месеца, а не предложените 27 месеца.

Преговорите за сделка обаче продължават.

Припомняме, че железопътната компания Deutsche Bahn по-рано каза, че планираната 50-часова стачка би засегнала всички пътувания на дълги разстояния през този период и предупреди, че повечето регионални влакове също няма да се движат.

ЖП работниците в Германия подготвят 50-часова стачка

ЖП работниците в Германия подготвят 50-часова стачка

Те настояват за увеличение на заплатите

Deutsche Bahn поиска съдебна забрана срещу стачката в събота, настоявайки, че се е съгласила с искането на синдиката минималната заплата от 12 евро на час да бъде гарантирана чрез основно заплащане, а не чрез бонуси.

Стачката бе третата организирана от железопътните работници тази година.