Полицията в Пекин затегна мерките за сигурност около бар и търговски район, популярен сред чужденците. Посолства са издали предупреждения за своите граждани да бъдат нащрек за евентуални заплахи срещу западняците, съобщава "Асошиейтед прес".

Посолствата на САЩ, Великобритания, Франция и други държави обявяват, че са получили информация за възможни атаки срещу граждани на западни страни в район Санлитун или около него на Коледа. Дипломатическите мисии предупреждават гражданите си да бъдат бдителни.

Говорителите на посолствата заявяват, че не могат да споделят повече информация.

Десетки полицаи, някои с оръжие, стоят на стража в района, в който се намират магазини на много известни марки и някои посолства. Пътищата, които водят до района с посолствата, са затворени.

Полицията в Пекин също е обявила жълто ниво на предупреждение за сигурност, за да се гарантира безопасността по време на Коледните празници.

Нивото е най-ниското от тристепенната скала за сигурност за големите магазини или търговски и развлекателни райони и се обявява в случай на получаване на заплахи или откриване на подозрителни предмети, които могат да са се експлозиви.

Полицията обикновено обявява жълто ниво по време на празнични периоди.