Министерството на туризма пусна нов видеоклип, който показва Румъния като "идеална дестинация за 365 дни в годината." Това съобщават румънските медии.

Видеото включва изображения от всички региони на страната и има за цел да подчертае впечатленията на туристите, които приемат поканата за посещение в Румъния.

Във видеото тенисистът Илия Нъстасе кани туристи в Румъния. - Очаквам ви в моята страна. За мен Румъния остава номер 1 ", казва той.

Видеото е с дължина 3 минути и половина. Ще бъдат пуснати по-кратки версии.

"В клипа са представени множество туристически дестинации. Не пропуснахме нито една област, която би могла да привлече туристи в Румъния. Имаме изображения от паметници на ЮНЕСКО, от места, които са уникални по света, пейзажи от сънища и дори рамки, илюстриращи веселия начин на живот на румънците.

Този проект беше моя цел от първите ми дни като министър на туризма. Видеото е само началото на интегрирана промоционална кампания, която ще привлече вниманието на Румъния пред всички, "каза Богдан Триф, министър на туризма.

Видеоклипът ще бъде използван като част от кампаниите на министерството. Миналата година министерството публикува видеозапис за насърчаване на културния и градски туризъм в Румъния.