Бюджетната авиокомпания Ryanair се съгласи да признае синдикати на пилотите в опит да избегнат планираните стачни действия по време на коледните празници, съобщава ДПА.

Ръководителят на компанията Майкъл О'Лиъри коментира, че е написал на синдикатите "да ги поканя да разговаряме, за да ги припознаем и да ги призовем да отменят заплашителното индустриално действие, планирано за Коледа". Ирландската авиокомпания е изправена пред перспективата за стачки в Европа за първи път в своята история.

"Искаме да премахнем всякакви притеснения или опасения, че клиентите могат да бъдат засегнато действия на пилотите", се казва в изявлението на О'Лиъри.

МВнР предупреждава за стачни действия на "Райънер" в Италия

МВнР предупреждава за стачни действия на "Райънер" в Италия

Пилотите и наземният персонал ще преустановят работата си за 4 часа, очакват се 24 часови стачни действия на пилоти в Ирландия и Португалия на 20 декември

Припомняме, Министерство на външните работи на Република България уведомява, че на 15 декември служителите на авиокомпания"Райънер" - Ryanair в Италия планират стачни действия.

В обявената за днес от пилотите на "Райънер" между 13:00 и 17:00 часа местно време стачка на миланското летище "Малпенса" планират да участват и наземните диспечери. По силата на Регламент (ЕК) 261/2004 това прави от стачката форсмажорно обстоятелство, при което засегнатите пътници не могат да бъдат обезщетени.

Свръхизтощени пилоти на Ryanair спят в пилотските кабини

Свръхизтощени пилоти на Ryanair спят в пилотските кабини

Подтикнати от изтощителните условия на труд, стюардеси и стюарди на нискотарифната авиокомпания създават първия синдикат

Припомняме също така, че свръхизтощени пилоти на нискотарифната компания Ryanair спят в пилотските кабини. Подтикнати от изтощителните условия на труд, стюардеси и стюарди на компанията създават първия синдикат.

Журналистът на Libération, Франк Буазис представя позицията на работещите в Ryanair, предприемайки множество предпазни мерки, поради обвързващите договори с компанията. "Не забравяйте да промените имената и не давайте прекалено много подробности пътуванията ни с компанията или конкретни место", коментират пред журналиста така наречените "Питър" и "Софи".

Ryanair се превърна в най-печелившата авиокомпания в Европа за двадесет години. През 2016 г. нейните 427 самолета са транспортирали 120 милиона пътници и са генерирали 1,3 милиарда евро печалба. Социалният климат в компанията, всъщност не отразява тези добри резултати. Стюардите, стюардесите, както и пилотите се надигат с искания за други и по-добри условия на труд.