Британският железопътен профсъюз RMT ще проведе серия от 48-часови стачки през декември и януари, след като не успяха да постигнат споразумение с правителството за работни места, заплащане и условия на труд. Това съобщават от профсъюза. 

Над 40 000 членове в цялата мрежа и 14 компании за опериране на влакове ще предприемат стачни действия на 13, 14, 16 и 17 декември и на 3, 4, 6 и 7 януари. Ще има и забрана за извънреден труд в железниците от 18 декември до 2 януари, което означава, че RMT ще предприеме стачни действия за 4 седмици.

Последните две седмици са се провели разговори с властите, но без успех.

Стачки блокират транспорт и услуги във Великобритания през декември

Стачки блокират транспорт и услуги във Великобритания през декември

Лондон обяви, че повишаване на заплатите сега означава по-висока инфлация

Припомняме, че по-рано през ноември стана ясно, че стачки около Коледа ще затруднят работата на основните пристанища и летища във Великобритания. 

Шофьорските изпити и плащанията на фермерите също могат да бъдат прекъснати, тъй като държавните служители от различни държавни служби стачкуват. Правителството увери, че ще се погрижи за поддържане на основните услуги.

Акцията на синдиката ще започне в средата на декември и ще продължи един месец, като някои работници ще стачкуват през целия месец. Очаква се да се включат хиляди служители.

Министрите казаха през лятото, че голямото увеличение на заплатите може да тласне цените нагоре. Тъй като разходите за живот се покачват, десетки хиляди работници предприемат действия тази година, за да искат споразумения за заплащане, които са в крак с нарастващите разходи.

72-часова стачка започват 350 наземни служители на "Хийтроу"

72-часова стачка започват 350 наземни служители на "Хийтроу"

Най-вероятно ще бъдат отменени полетите, извършвани от Air Canada, American Airlines, Luthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines и други

На летище "Хийтроу" бе обявена 72-часова стачка.