Има значителен риск за икономическите перспективи на Германия, дължащ се на кризата в Еврозоната. Това се посочва в месечния доклад на германското икономическо министерство, съобщава Мoney.bg, позовавайки от световните агенции.

Министерството посочва, че кризата е довела до несигурност сред германските компании.

Германската икономика вероятно ще отбележи умерен/сдържан растеж през Q2 на 2012г., подчертава се в доклада, като този растеж ще се дължи на вътрешното потребление и износа.

Министерството охарактеризира икономиката на Германия като все още "доста здрава", но отбелязва, че "дълговата криза в някои страни от Еврозоната продължава да бъде в тежест с оглед повишение на несигурността и задържане на икономиката".

Перспективите за глобалното икономическо възстановяване остават "крехки", като икономическо министерство вижда рискове за по-слаб растеж в световен план.

Бъдещите перспективи за германска икономика остават ненадеждни и обект на значителни рискове. Забележителното отслабване на бизнес доверието в Германия е сигнал за риск от по-слабо развитие в идващите месеци, предупреждава министерството.