Косовското правителство проведе празнична сесия по повод 11-тата годишнина от обявяването на независимостта на Република Косово. Това е най-младата държава в Европа, която беше призната от над 100 страни членки на ООН, като сред първите беше и Република Северна Македония, припомня БНТ.

В кратка реч по време на тържествената парламентарна сесия премиерът Рамуш Харадинай заяви, че "всеки гражданин на Косово има своя собствена история за пътуването на страната през тези 11 години".

Вучич не очаква скорошно решение за Косово

Вучич не очаква скорошно решение за Косово

Той обвини албанците, че не са склонни на компромиси

Косовският премиер подчерта, че 2019 г. ще бъде годината на консолидация на косовската държава и че "всички отворени въпроси ще бъдат приключени на регионално и международно равнище", включително постигане на "окончателно споразумение за правно обвързващо взаимно признаване със Сърбия в рамките на съществуващите граници, и в същото време присъединяване към НАТО. "

Косово удари Сърбия с още мита

Косово удари Сърбия с още мита

С мярката Косово засяга продукти на Coca Cola, Nestle и Rauch

Президентът на Косово Хашим Тачи оцени независимостта на държавата като "най-емблематичния исторически акт, който институционализира борбата на косовския народ за свобода". Тачи написа в профила си във Фейсбук, че "всички граждани на Косово заслужават това постижение".