В украинския град Днипро е бил нанесен руски ракетен удар вечерта. Ранени са 13 души, осем от които са хоспитализирани. Сред пострадалите има и деца. 

Това съобщи началникът на Днепропетровската областна военна администрация Сергей Лисак в публикация в Telegram, цитиран от "Укринформ".

"В момента има данни за 13 жертви на ракетна атака в Днипро, включително пет деца. Осем от ранените са хоспитализирани и са в средно тежко състояние", се казва в публикацията.

Ръководителят на Днепропетровския областен съвет Микола Лукашук уточни, че учебното заведение е пострадало.

"За съжаление след отмяната на въздушната тревога се оказа, че четири деца - едно момче и три момичета (родени 2006-2009 г.) са с леки наранявания. Децата бяха ранени от стъклени парчета, докато бягаха към приюта. са оказани всички необходими медицински грижи и в момента получават помощ от психолози. Няма опасност за живота им", информира той.

Антъни Блинкън: Ситуацията в Украйна е критична

Антъни Блинкън: Ситуацията в Украйна е критична

Държавният секретар на САЩ призова Запада да изпрати повече помощ на Киев

В резултат на удара на учебното заведение са нанесени щети, включително изпочупени прозорци и материални щети. Освен това са се подпалили няколко коли на паркинга.

Припомняме, че Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че през нощта срещу 2 април руските войски са атакували Украйна с десет безпилотни самолета тип "Шахед" и девет от тях са били свалени