Германската полиция проведе операция в град Офенбах, федерална провинция Хесен, по време на която са задържани трима заподозряни привърженици на ДАЕШ, съобщава прокуратурата във Франкфурт, цитирана от "Евронюз".

Тримата задържани на възраст между 21 и 24 години са заподозряни в планиране на нападение в западната част на страната, използвайки експлозиви и огнестрелно оръжие.

Основният заподозрян е 24-годишен германски гражданин с македонски произход. Той купува вещества за производство на бомби и се опитва да се сдобие с пистолети.

Другите заподозрени са турски граждани на 21 и 22 години.

Ердоган заплаши ЕС с прекратяване на разговорите и джихадисти от "Ислямска държава"

Ердоган заплаши ЕС с прекратяване на разговорите и джихадисти от "Ислямска държава"

"Хей, Европейски съюз, знай това"

Според разследването предполагаемите терористи в разговори с трети лица многократно са се определяли като привърженици на "Ислямска държава".

"По време на претърсванията са открити множество доказателства - писмени материали и дигитални медии", се казва в съобщение на прокуратурата за пресата.

Освен това в апартамента на основния заподозрян са открити "вещества, свързани с експлозиви", както и набор от инструменти.

В операцията по задържането участват 170 служители на реда. През деня следовател ще вземе решение за настаняване на тримата в следствения арест.

Босна си прибира гражданите, били се за ДАЕШ в Сирия

Босна си прибира гражданите, били се за ДАЕШ в Сирия

Очакват ги до 10 години затвор в балканската страна