При предполагаеми руски бомбардировки са убити най-малко 20 души и са ранени десетки рано тази сутрин, след бомбардировки на две жилищни сгради в обсаден анклав на изток от сирийската столица, съобщава "Ройтерс".

Най-малко четири бомби са пуснати върху сградите в град Мисраба. Ранени са повече от 40 души и най-малко десет души са убити при въздушни удари в съседни градове в последната бунтовническа крепост край столицата.

Сирийската обсерватория за човешки права (военен наблюдател, базиран във Великобритания), заявява че 11 жени и едно дете са сред убити в Мисраба.

Видеозаписи, пуснати от активисти в социални мрежи, показват, че спасители издърпват жените и децата от развалините, но записите не могат да бъдат потвърдени от независими източници.

Подкрепени от руски въздушни удари, правителствените сили провеждат военни операции в Източна Гута през последните месеци, опитвайки се да затегнат обсадата. Самолети са ударили бунтовниците в Хараста, след като бунтовниците тази седмица нападнаха основна правителствена база в сърцето на анклава.

19 загинали цивилни при обстрел на сирийския режим край Дамаск

19 загинали цивилни при обстрел на сирийския режим край Дамаск

Около 400 хил. души са под обсада в Източна Гута

ООН твърди, че цивилните, обсадени в региона, са изправени пред "пълна катастрофа", защото доставките на помощ от правителството са блокирани и стотици хора, които се нуждаят от спешна медицинска евакуация, не са допуснати извън анклава.

Русия отхвърля обвиненията на опозицията и правозащитните групи, че нейните самолети са отговорни за смъртта на хиляди цивилни граждани след своята намеса преди две години, която наклони везните в полза на сирийския президент Башар ал-Асад.

Болници и центрове за гражданска защита са били бомбардирани според опозицията. Москва коментира, че атакува само ислямисти хардлайнери.