Най-малко 20 души са загинали при експлозия, ударила джамия в афганистанската столица Кабул. Имамът на джамията е сред убитите. Атентатът е бил извършен по време на вечерна молитва в сряда, съобщи "Ройтерс".

Полицията заяви, че има много жертви, но не уточни колко точно са те. Служител на талибанското разузнаване каза пред Ройтерс, че до 35 души може да са били ранени или убити и броят им може да нарасне още повече. Други издания цитират неидентифициран служител, според който броят на загиналите е 20.

Свидетели казаха, че мощната експлозия е била чута в северен квартал на Кабул, като е счупила прозорците на близките сгради. На място са пристигнали линейки.

"Ислямска държава" пое отговорност за втори атентат в Кабул

"Ислямска държава" пое отговорност за втори атентат в Кабул

При атентата на оживена улица в западната част на афганистанската столица са ранени най-малко 22 -ма души

Представител на талибанското разузнаване съобщи, че експлозията е избухнала в джамия сред богомолците в района Кхайр Хана в столицата на Афганистан.

Разузнавателни екипи са на мястото на взрива и разследванията продължават.

Припомняме, че това е поредна атака в Кабул за месеца. На 6 август групировката "Ислямска държава" пое отговорност за втори атентат в Кабул.  Най-малко 22-ма души бяха ранени при бомбения атентат на оживена улица в афганистанската столица.