Националният архив в САЩ публикува около 6000 страници с имейли тази седмица до републиканците от Комисията за надзор на Камарата на представителите в Сената, съобщава New York Post. Те са част от разследването на бизнес сделките на семейството на президента Джо Байдън.

В две писма тази седмица до представителя на председателя Джеймс Комър, главният съветник на Националния архив Гари Стърн пише, че са били предадени 211 имейла, обхващащи 5860 страници.

"Както обяснихме на вашите служители, ние провеждаме текущ процес на уведомяване на представителите на бившия и действащия президент", пише Стърн.

Разследват Байдън за корупция

Разследват Байдън за корупция

Документ от времето, когато е бил вицепрезидент

Комър и колегите му са поискали имейли от времето, когато Байдън е бил вицепрезидент на президента Барак Обама (2009-2017).

Сред поисканите записи бяха документи от времето, когато тогавашният вицепрезидент Байдън е използвал псевдоним, както и кореспонденцията му със сина му, бизнесмена Хънтър Байдън или негови бизнес партньори.

Откакто The Post за първи път разкри подхранваните от наркотици чуждестранни бизнес сделки на Хънтър Байдън през 2020 г., републиканците в Камарата на представителите търсят доказателства за неправомерни действия от страна на президента Байдън.

Хънтър Байдън свидетелства в Конгреса през февруари

Хънтър Байдън свидетелства в Конгреса през февруари

По процедурада за импийчмънт срещу баща му - президента Джо Байдън

Припомняме, че в момента Хънтър Байдън е съден по различни обвинения, като данъчни измами, незаконно притежание на оръжие и други.

Президентът Байдън често се е срещал с бизнес партньори на Хънтър, но следователите от Камарата досега не са успели да открият доказателства за престъпна дейност.

Разследването за импийчмънт, започнало с много шум през декември, досега не е довело до нищо.

Съперникът му за Белия дом Доналд Тръмп, подкрепи това разследване. 

През декември, Байдън обвини републиканците в Камарата на представителите, които започнаха разследването срещу него, че не желаят да се занимават с "реални проблеми".

Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Обвинения за корупция за държавния глава