Бившият лидер на Английската лига за отбрана Томи Робинсън е осъден на девет месеца затвор, съобщи "Скай нюз". Той е бил признат за виновен за неуважение към съда, след като е заснел обвиняеми в сексуална експлоатация на млади момичета. Той е излъчил видеозаписите в нарушение на забраната, наложена през 2018 година.

Миналата година Робинсън беше осъден на 13 месеца затвор след като се опита да отрази съдебен процес срещу група обвинени в сексуално насилие британски граждани от пакистански произход. Той беше арестуван, при опит да заснеме обвиняемите на входа на съда.

След масови протести от страна на негови поддръжници и след като прекара 3 месеца в затвора, активиста беше освободен.

Томи Робинсън също така беше участник в британския клон на ПЕГИДА, беше лидер на "Лигата за защита на Англия" и политически съветник на лидера на UKIP (Британската независима партия). От 2017 г. до 2018 г. Робинсън беше репортер за канадския новинарски сайт "Rebel Меdia".

В края на февруари социалните мрежи блокираха профилите на Томи Робинсън. В безпрецедентна стъпка те ограничиха неговата виртуална активност, която проповядвала езика на омразата и расизма.