Палестинският президент Махмуд Абас обсъди в телефонен разговор в събота с американския президент Джо Байдън последните събития в Израел. Това е съобщил говорителят на Абас, цитиран от "Ройтерс". Това е първият разговор между двамата лидери от встъпването на Байдън в длъжност през януари.

Мюсюлманските държави се събират "да обсъдят израелската агресия"

Мюсюлманските държави се събират "да обсъдят израелската агресия"

Израел: За 6 дни от Газа са изстреляни 2300 ракети, 1000 са прихванати от "Железен купол"

Разговорът се проведе на фона на тежките боеве между Израел и палестински бойни групи в ивицата Газа. Байдън изпрати пратеник в региона в петък, за да помогне да се работи за спокойствие.

Израелските власти извършват етническо прочистване в Йерусалим, каза по-рано Абас. "Израелските окупатори извършват военни престъпления и етническо прочистване срещу палестинци в Йерусалим", каза той. Той също така призова всички палестинци да се обединят и да отвърнат на удара срещу Израел.

Съветът за сигурност обсъжда Израел и Палестина в неделя

Съветът за сигурност обсъжда Израел и Палестина в неделя

След като срещата в петък бе отложена

Припомняме, че днес 12-етажна сграда, в която се помещават офисите на агенция "Асошиейтед прес" и телевизия "Ал Джазира" в Газа се срути при ракетен обстрел от страна на израелската армия. Собственикът на сградата е бил предупреден за въздушната атака и е евакуирал хората. Няма жертви и пострадали. Говорител на израелската армия заяви, че в многоетажната сграда, в която има апартаменти и други офиси, е имало "военно разузнаване на "Хамас".

Израелската полиция съобщи за мъж, който е загинал, след като жилищният му блок е бил ударен от ракета, изстреляна от Ивицата Газа.