Премиерът на Япония Шиндзо Абе е съгласен с премиера на Великобритания Тереза Май с призив за повече действия на Китай в Северна Корея, съобщава Ройтерс.

Абе и ​​Мей искат Китай да направи повече за решаването на проблема с ракетните програми на Северна Корея. Това стана ясно след техни разговори в Токио.

Китай: Корейският полуостров не е компютърна игра

Китай: Корейският полуостров не е компютърна игра

Жалко е, че някои страни прилагат само санкции

В същото време сайтът на министерство на отбраната на Япония съобщава, че министърът на отбраната Онодера е провел телефонен разговор с американския министър на отбраната Матис.

Ондора заявява, че изстрелването на балистични ракети от Северна Корея са различно ниво на безпрецедентна сериозна заплаха за японската сигурност и е необходима тясна координация между Япония и САЩ, като Матис е изразил подобно мнение.

"Министрите потвърдиха, че ще продължат да оказват натиск върху Северна Корея по осезаем начин ... като същевременно работят съвместно за обмен на информация чрез широко разнообразие от канали. Също така, Матис поднови ангажимента на САЩ за защита на Япония, включително разширено възпиране", се казва в съобщението.

Освен това министрите отново потвърждават тристранното сътрудничество между Япония, Съединените щати и Република Корея.

Стратегически бомбардировачи и изтребители прелетяха над Корея

Стратегически бомбардировачи и изтребители прелетяха над Корея

Ученията включват самолети на САЩ, Южна Корея и Япония

Евентуална война между Северна и Южна Корея може да се окаже по-смъртоносна дори от Втората световна война. Това предупреди германският външен министър Зигмар Габриел в интервю за в. "Аахенер цайтунг", два дни след като Северна Корея изстреля поредната си ракета, която прелетя над Япония.

Война между Северна и Южна Корея може да е по-смъртоносна от Втората световна война

Война между Северна и Южна Корея може да е по-смъртоносна от Втората световна война

Това предупреди германският външен министър