Израелските безпилотни самолети са засилили дейността си над Рафах.

Това разкри Al Jazeera.

Кореспондент на телевизията, който прави репортаж от южната част на Газа, отбелязва, че около 1,5 милиона палестинци в района са наблюдавали засилени военни операции.

Особено активни са били квадрокоптерите за военно наблюдение, които издават отчетлив бръмчащ звук, докато висят над главите.

Той предположи, че това увеличаване на присъствието на дронове може да означава предстояща ескалация на израелските военни действия в Рафах.

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

САЩ отново предупреждават Израел срещу офанзива в Рафах

Те също така обсъдиха важността на увеличаването и поддържането на потока от хуманитарна помощ

Израелските военновъздушни сили трябваше да започнат да хвърлят листовки върху части от Рафах в понеделник, казаха два израелски източника, на фона на подготовката за сухопътна офанзива в най-южния град на Газа, където са намерили подслон над 1 милион души.

Тези планове бяха спрени след ответната атака през уикенда от Иран, при която бяха изстреляни повече от 300 дронове и ракети към Израел, по-голямата част от които бяха прихванати от Израел и неговите партньори.

Кореспондентът също така прави паралел с предишни наземни операции в близкия Хан Юнис, което показва възможността за подобно нахлуване в Рафах.