Лидерът на "Ал Кайда" Айман ал Зауахири призова египтяните да свалят своето правителство, като това е второ послание от ислямистки бойци тази седмица, призоваващи за насилие в Египет, където трябва да се проведат президентски избори през март, съобщава "Ройтерс".

Египет засили битката си с ислямистките бойци, като Кайро започна и военна офанзива срещу клон на "Ислямска държава" в Синай. "Ислямска държава", която е враг на "Ал Кайда", пусна видео в неделя, в което предупреждава египтяните да не участват в гласуването и призова ислямистите да атакуват както лидери, така и силите за сигурност.

Подкрепяме Египет срещу тероризма, но искаме свободни и честни избори, обяви Тилърсън в Кайро

Подкрепяме Египет срещу тероризма, но искаме свободни и честни избори, обяви Тилърсън в Кайро

Държавният секретар на САЩ коментира различни теми

"Призовавам всички ... да работят, за да изкоренят този отстъпен, криминален и корумпиран режим и да започнат джихад с оръжия, пари, думи и действия, нападения и засади, стачки и протести", коментира роденият в Египет Зауахири в запис, който не може да бъде определен като дата и място.

Със сигурност се знае, че Зауахири публично критикува "Ислямска държава" за техните брутални методи, които включват обезглавявания, удавяне и задушаване.