Американските власти нахлуха в посолството на Венецуела във Вашингтон, предаде "Спутник". В продължение на седмици там живеят местни активисти, които се опитват да предпазят сградата от поддръжниците на опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

Настанилите се в посолството активисти не са били арестувани, а полицията се е оттеглила от сградата.

"Изглежда, че полицията, която сряза веригите на централния вход, се е оттеглила. Отстъпиха, отново поставиха катинарите на входната врата, хората все още са вътре. Не бяха задържани", съобщава лидерът на групата Act Now to Stop War and End Racism (ANSWER).

Гуайдо търси връзки с армията на САЩ в опит да вземе властта във Венецуела

Гуайдо търси връзки с армията на САЩ в опит да вземе властта във Венецуела

Дрънкането на оръжия по оста САЩ-Венецуела става все по-шумно

В Туитър от вицепрезидентството на Венецуела посочиха, че властите на САЩ са нарушили международното право, влизайки в сградата на посолството във Вашингтон без позволението на боливарското правителство и на президента Николас Мадуро.

Преди седмици група американски активисти от групата Code Pink се барикадира в дипломатическата сграда в Джорджтаун, откъдето протестират срещу политиката на Съединените щати към Венецуела.

На 9 май активистите обвиниха властите, че са прекъснали електричеството на посолството.

Целта на симпатизантите на Мадуро е да не допуснат поддръжниците на самопровъзгласилия се за президент Гуайдо да превземат посолството.

Гуайдо официално поиска военна подкрепа от САЩ

Гуайдо официално поиска военна подкрепа от САЩ

"Благодарим на САЩ за тяхното приятелство, решителност и готовност да подкрепят нашите непрекъснати усилия"