Израелски военни самолети са нанесли удари по цели в Ивицата Газа, както и по две летища в Сирия и джамия в окупирания Западен бряг, за които се предполага, че са използвани от бойци, а в неделя следобед втори конвой с хуманитарна помощ започна да преминава в Газа от Египет.

Израелският военен говорител заяви, че страната засилва атаките си, а очакванията за сухопътна офанзива нарастват, отбелязва АП.

Войната, която продължава вече 16-ти ден, е най-смъртоносната от петте войни в Газа и за двете страни. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи в неделя, че броят на загиналите в Газа е достигнал най-малко 4651 души, а други 14 254 души са ранени в обсадената територия.

Министерството съобщи, че 93 палестинци са били убити и при насилие и израелски набези в окупирания Западен бряг, откакто бойците на Хамас нахлуха в Израел на 7 октомври. То добави, че повече от 1650 души са били ранени.

Хамас и Иран обсъждат как да спрат атаките срещу Газа

Хамас и Иран обсъждат как да спрат атаките срещу Газа

Сближаване на позиции

Повече от 1400 души в Израел са били убити, предимно при първоначалното нападение на Хамас. Освен това се смята, че 203 души са били заловени от Хамас по време на нахлуването и отведени в Газа, заявиха израелските военни.